Перехід з єдиного на загальну (сплячий ФОП) + Додаток 1

Бесплатное ПО для формирования отчетности в электронном виде.
FreeZvit

Перехід з єдиного на загальну (сплячий ФОП) + Додаток 1

Сообщение freeworkerwtf » 04 янв 2026, 20:36

Доброго дня!
1го квітня 2025го я перейшов на загальну систему з єдиної (я був ФОП 3 група)

Також в перших числах квітня подав декларацію за перший квартал як ФОП на 3 групі на єдиній системі все з нулями так як доходу не було,
додаток 1 я не подавав так як ЄСВ не сплачував бо були великі переплати по ЄСВ
на початку 2026 я подав декларацію про майновий стан та доходи річну за 2025 як фоп на загальній, також додаток 1 не добавляв бо доходу не було
тож есв я не платив бо був з 1го квітня на загальній.

Питання в тому чи потрібно подавати якусь уточнюючу декларацію за 1 квартал 2025го з додатком один
де вписати ЄСВ за 1й квартал? (в першому кварталі Есв я не сплачував так як були великі переплати за ЄСВ і я думав що воно з переплати візьме)
Що робити?

Подавати уточнюючу за перший квартал з додатком 1 чи подавати річну як єдинщік і додати додаток 1,
алеж я на єдиному до 1го квітня2025го тільки був і воно майбуть не прийме річну декларацію і чи будуть штрафи?
freeworkerwtf
Редкий гость

Re: Перехід з єдиного на загальну (сплячий ФОП) + Додаток 1

Сообщение Bidgo » 08 янв 2026, 07:10

Подайте річну за 3 групу з додатком ЄСВ.
В додатку вкажіть період перебування на єдиному поадтку з 01.01.2025 по 31.03.2025.
І заповніть таблицю тільки за перші 3 місяці.
Інший варіант - подати уточнюючу за 1 квартал з додатком ЄСВ і з відміткою в декларації у р.8.2 (після переходу на сплату інших податків)
Bidgo
Магистр

Вернуться в Free Zvit