Проект Закона Украины (о документах строгой отчётности)

Проект Закона Украины (о документах строгой отчётности)

Сообщение KORASP » 29 янв 2013, 00:41

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо документів суворого обліку

З метою дотримання вимог статей 9 та 13 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності“ та Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996, Міністерство юстиції повідомляє про оприлюднення з 25 січня 2013 року на сайті Міністерства юстиції проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо документів суворого обліку» з метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості щодо зазначених проектів.

Законопроект розроблено з метою спрощення і здешевлення процедур, пов’язаних з реалізацією прав, свобод і обов'язків людини і громадянина, та посиленням прозорості здійснення таких процедур.

Вказаної мети пропонується досягнути через внесення змін до Податкового кодексу України шляхом вилучення положень, які визначають бланки марок акцизного податку, торгових патентів, свідоцтва платника єдиного податку документами суворого обліку.

Виготовлення бланків документів суворого обліку є витратною процедурою, яка до того ж підлягає ліцензуванню. Зазначене впливає на вартість відповідного документа чи бланка документа і вартість послуг, що включають видачу таких документів. Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують співмірного захисту від протиправних посягань на права чи власність кінцевого споживача.

Зауваження та пропозиції до проектів законів просимо надсилати на адресу: м. Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції, Управління конституційного та адміністративного законодавства Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства. Адреса електронної пошти: dep_const@minjust.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо оприлюдненого проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проекту, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проекту Закону від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством юстиції України протягом місяця з дня оприлюднення.

Директор Департаменту
конституційного, адміністративного
та соціального законодавства А.М.Панченко

_______________


С самим проектом можно ознакомиться ЗДЕСЬ.
Налоги – это более чем серьезно....
Бабушки скоро будут пугать непослушных внуков этим ужасным словом: «Будешь себя плохо вести, придет страшный Налог и съест тебя, как съел недавно твоего папу».
KORASP
Редкий гость
 
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 24 янв 2013, 21:20

Вернуться в Законодательство



Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0