Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Делимся опытом в использовании OPZ (поддержка прекращена)

Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение Luckyland » 01 дек 2010, 20:30

Подскажите, как и куда ввести налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ так, чтобы это отразилось в электронной отчетности?
Luckyland
Редкий гость
 
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 01 дек 2010, 20:26

Re: Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение Roman » 02 дек 2010, 16:33

Luckyland писал(а):Подскажите, как и куда ввести налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ так, чтобы это отразилось в электронной отчетности?



Ничегонепонял
:shock:

"Все смешалось: кони, люди..." (с)
Roman
Магистр
 
Сообщения: 1173
Зарегистрирован: 24 мар 2008, 11:32

Re: Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение ghost » 03 дек 2010, 16:38

Luckyland писал(а):Подскажите, как и куда ввести налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ так, чтобы это отразилось в электронной отчетности?


Есть отдельная форма - J0303
ghost
Постоянный посетитель
 
Сообщения: 325
Зарегистрирован: 12 ноя 2009, 17:06

Re: Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение Luboznatelnaua » 12 дек 2010, 05:35

Roman писал(а): "Все смешалось: кони, люди..." (с)


Ребята, вы ошибаетесь, ничего не смешалось....Просто вы явно не знаете о том, что в Налоговой накладной проставляется сумма налога на рекламу...
Вот вам ответ из "Единой базы налоговых знаний" с сайта ГНАУ, думаю, что пригодится для повышения уровня знаний...

13.19.01 (на 6 странице)
Який порядок відображення в податковій накладній сум податків, зборів (податок з реклами, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку), які не включається до бази оподаткування ПДВ, а включаються до ціни товарів (послуг)?
Коротка відповідь : Абсолютну величину податків, зборів, які не включаються до бази оподаткування ПДВ, але включаються до ціни товарів (послуг) слід відображати у розділі ІІІ податкової накладної з відображенням у графі 11 „Загальна сума коштів, що підлягає оплаті”. При цьому, після слів „Зворотна (заставна) тара” слід дописати відповідно такий податок, збір (наприклад „Податок з реклами”, „Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку”).
Повна відповідь : Відповідно до п. 4.1 ст. 4 Закону України від 3 квітня 1997 року №168/97-ВР „Про податок на додану вартість із змінами та доповненнями база оподаткування операції з поставки товарів (послуг) визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, визначеної за вільними цінами, але не нижче за звичайні ціни, з урахуванням акцизного збору, ввізного мита, інших загальнодержавних податків та зборів (обов'язкових платежів), згідно із законами України з питань оподаткування (за винятком податку на додану вартість, а також збору на обов'язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв'язку, що включається до ціни товарів (послуг)). Згідно із ст. 15 Закону України від 25 червня 1991 року №1251-ХІІ „Про систему оподаткування” із змінами та доповненнями податок з реклами є місцевим податком. Ст. 11 Декрету Кабінету Міністрів України від 20 травня 1993 року №56-93 „Про місцеві податки і збори” із змінами та доповненнями об'єктом оподаткування податку з реклами є вартість послуг за встановлення та розміщення реклами. Податок з реклами сплачується під час оплати послуг за встановлення та розміщення реклами. Відповідно до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМ України від 03.11.98 №1740, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку сплачують підприємства, установи та організації, фізичні особи, які користуються послугами стільникового рухомого зв'язку, а також оператори цього зв'язку, які надають свої послуги безоплатно. Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку сплачується платниками збору оператору одночасно з оплатою ними зазначених послуг. Тобто, при визначенні бази оподаткування ПДВ податок на рекламу, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку не враховуються, але підлягають сплаті платниками податків одночасно з оплатою відповідних послуг. У формі податкової накладної, затвердженої наказом ДПА України від 30.05.97 №165, із змінами та доповненнями не передбачено рядку для відображення сум податків, зборів, які не включається до бази оподаткування ПДВ, а включається до ціни товарів (послуг). Абсолютну величину податків, зборів, які не включаються до бази оподаткування ПДВ, але включаються до ціни товарів (послуг) слід відображати у розділі ІІІ податкової накладної з відображенням у графі 11 „Загальна сума коштів, що підлягає оплаті”. При цьому, після слів „Зворотна (заставна) тара” слід дописати відповідно такий податок, збір (наприклад „Податок з реклами”, „Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку”).


P.S. В программе OPZ пока этот вопрос еще не изучала (как отразить)...Все планы нарушил Налоговый кодекс...
Luboznatelnaua
Часто заходит
 
Сообщения: 120
Зарегистрирован: 05 дек 2010, 19:39

Re: Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение Luckyland » 16 дек 2010, 20:21

Спасибо, Любознательная.
В OPZ не удалось внести налог на рекламу, не предусмотрены опции изменения текста "Зворотна (заставна) тара". Пришлось руками делать из шаблона из Лиги-закон.
У меня появился следующий вопрос, надо ли этот налог на рекламу отражать уже в реестре налоговых накладных? Ведь в налоговой накладной теперь налог на рекламу присутсвует.
Спасибо.
Luckyland
Редкий гость
 
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 01 дек 2010, 20:26

sota

Re: Налог на рекламу в налоговой накладной в OPZ

Сообщение Luboznatelnaua » 20 дек 2010, 08:18

Luckyland писал(а):У меня появился следующий вопрос, надо ли этот налог на рекламу отражать уже в реестре налоговых накладных? Ведь в налоговой накладной теперь налог на рекламу присутсвует.
Спасибо.

Получается, что в Реестре его отражать не надо, но ГНАУ по поводу заполнения Реестров на эту тему никогда не писала...
Приведу свои аргументы:
Для начала гляньте, что в Реестре необходимо заполнить показатели "База оподаткування" и "Сума ПДВ".
Что такое "база оподаткування" берем из Закона № 168/97-ВР
З А К О Н У К Р А Ї Н И «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР
Стаття 4. База оподаткування

4.1. База оподаткування операції з поставки товарів (послуг)
визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості,
визначеної за вільними цінами, але не нижче за звичайні ціни, з
урахуванням акцизного збору, ввізного мита, інших
загальнодержавних податків та зборів (обов'язкових платежів),
згідно із законами України з питань оподаткування (за винятком
податку на додану вартість, а також збору на обов'язкове державне
пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв'язку, що
включається до ціни товарів (послуг)).

Но налог на рекламу у нас относится к "местным" налогам, поэтому он и не попадает в "базу".

З А К О Н У К Р А Ї Н И «Про систему оподаткування» від 25.06.91 р. N 1251-XII
Стаття 15. Місцеві податки і збори (обов'язкові платежі)
1. До місцевих податків належать:
1) податок з реклами;
Luboznatelnaua
Часто заходит
 
Сообщения: 120
Зарегистрирован: 05 дек 2010, 19:39


Вернуться в Использование OPZ



Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 4