Iryna_87 писал(а):Допоможіть мені будь-ласка! Я маю справу з неплатниками ПДВ. При виписці ПН мені необхідно відмітити "Х" у полі Оригінал залишається у продавця з причини "02". Я ставлю. Але одночасно не можу прибрати "Х" з поля "Копія залишається у продавця. Виходить, що на бланку одночасно стоять 2 Х . І на другому екземпларі також.
Прочитайте это:
ghost писал(а):Вот что мне ответили разработчики по этому поводу:
"У відповідності до вимог статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, змінено режими формування, збереження та підготовки до відправки податкових накладних. У разі створення нового документу відмітка, по замовчуванню, проставляється у полі «Копія (залишається у продавця)» без права подальшої зміни та заповнюються обовязкові реквізити для «Продавця». Після введення необхідних даних податкова накладна зберігається у папці, яка вказана в персональних параметрах як шлях збереження (по замовчуванню C:\OPZ\xml\) та у разі пройденої перевірки структури та наявності в персональних параметрах відмітки про підготовку до відправки, документ з відміткою «Оригінал», тобто накладна, яка призначена для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, зберігається в папці для відправки (по замовчуванню C:\OPZ\send\). Для друку податкових накладних формується файл в якому сформовано два документи: копія та оригінал."
Единственный глюк по этому поводу такой, если тип 02 то на экземпляре имеющем статус оригинала крест стоит в поле "Видається покупцю" а не "Залишається у продавця".
И если выписку ПН делать через OPZ то неприятно.
Соответсвенно вопрос, ПН неплательшику может и не отсылаеться в ЕРПН но все же выписываеться а такой глюк недопустим а значит как его исправить?